In dit boek bundelde Eric Kenis het verhaal van 21 Belgische topondernemers. Ik kroop in mijn pen om het verhaal van Louis Jonckheere (Showpad), Lorenzo Bown (StoryMe), Heidi Rakels (GuardSquare), Karel Goetghebeur (Adolphe Sax en Cie.), Jeroen De Wit (Teamleader) en Maarten Van Laere (ServersCheck) te vertellen. Even proeven? Geniet dan van dit fragmentje, een stuk uit het verhaal van Karel Goetghebeur: 

 

Het plaatje klopte gewoon.

Tot alles plots in duigen viel. Op een dag werd ik wakker met een prikkel in de keel, een griepje dacht ik. Ook toen ik de dagen erna zware koorts kreeg, zag ik er het kwaad niet van in. Ik ben opgegroeid tussen de zelfstandigen. Daar wordt niet gemopperd en gezeurd, daar wordt doorgewerkt. Ik heb uiteindelijk toch de dokter laten komen en voor ik het wist lag ik op spoed. De prognose: een dubbele longontsteking.

Het is toen heel snel bergaf gegaan. Mijn organen weigerden dienst, mijn leven hing aan een zijden draadje. Ze hebben me in allerijl naar Leuven gebracht, waar ik maar liefst negen keer geopereerd werd. Ik heb de dood in de ogen gekeken, maar ik heb nooit opgegeven. Ik wist dat ik beter wilde worden en dat ik terug wilde werken. De dokters lieten me weten dat ik twee à drie jaar nodig zou hebben om er terug bovenop te komen. Ik deed het in zes maanden tijd. Mijn zaak had mij nodig.

Het hele verhaal lezen? Je bestelt het boek hier.

Foto door Karel Duerinckx.